Voorwaarden online auto schorsen

voorwaarden
De Voorwaarden online auto schorsen. Wilt u uw auto online schorsen? Houd er dan rekening mee dat u aan enkele voorwaarden dient te voldoen, om gebruik te kunnen maken van deze mogelijkheid. Is dit in uw geval niet zo? Dan kunt u naar het postkantoor gaan om de auto te schorsen. Het is echter wel zo gemakkelijk om dit online te doen, waardoor u bijvoorbeeld beter eerst een DigiD aan kunt vragen of u het kentekenbewijs opnieuw op kunt vragen.

Voertuig op uw naam

Om de auto online te kunnen schorsen is het allereerst van belang dat het voertuig op uw naam staat. U heeft alleen als eigenaar van de auto de mogelijkheid om het kenteken en daarmee de auto de schorsen. Gaat het om een auto van het bedrijf? Ook in dat geval is het mogelijk om de auto online te schorsen. Maak in dat geval gebruik van de specifieke informatie die men daarover te bieden heeft (http://www.rdw.nl/Zakelijk/Paginas/Tijdelijk-niet-gebruiken.aspx). De procedure zit op een net iets andere manier in elkaar, maar het is ook in dat geval niet nodig om langs het postkantoor te gaan om de auto te schorsen.

Tenaamstellingsbewijs en Overschrijvingsbewijs

Zorg er daarnaast voor dat u zowel het Tenaamstellingsbewijs (deel IB) als het Overschrijvingsbewijs (Deel II) tot uw beschikking heeft. Dit zijn belangrijke documenten, waar een aantal gegevens met betrekking tot u en de auto op staan die alleen u kent. Op basis van die gegevens gaat men online na of u daadwerkelijk de eigenaar van de auto bent en u de mogelijkheid heeft om deze te schorsen. Zorg er daarom voor dat u de documenten bij de hand heeft, of vraag een nieuwe versie aan indien dat helaas niet het geval is (http://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Kwijt-of-gestolen.aspx).

DigiD beschikbaar en betalen per iDeal

Ten derde dient u aan enkele praktische voorwaarden te voldoen, aangezien het RDW gebruik maakt van de systemen van DigiD en iDeal. Om in te kunnen loggen en de auto online te schorsen dient u gebruik te maken van een DigiD. Dit is de digitale identiteit die we in Nederland hebben, bijvoorbeeld ook om in te loggen bij verschillende diensten vanuit de overheid. De betaling dient u te voldoen met behulp van iDeal. Dit is een systeem van de verschillende banken in Nederland, dat past bij het internetbankieren. Zorg ervoor dat u een DigiD heeft en dat u kunt betalen per iDeal, zodat u uw auto online kunt schorsen.