Auto leasen

Auto leasen particulier is ideaal als je een auto tegen een vast bedrag per maand wilt leasen. Als prive persoon een auto leasen? Dat kan. Alle kosten zitten bij particulier leasen inbegrepen: van verzekering tot wegenbelasting en onderhoud. Alleen de brandstofkosten betaal je zelf. Bij particulier auto leasen geef je geen groot bedrag in een keer uit, maar rijdt je wel in een frisse nieuwe auto en heb je lage, vaste kosten. Een auto particulier leasen is al mogelijk vanaf 250 euro, voor een full-service auto. Auto leasen particulier brengt voordelen met zich mee.

Bij het particulier leasen van een auto rijdt je voor een vast bedrag per maand, 24 of 48 maanden rijdt je in een auto en hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud en/of onverwachte kosten die u met de leaseauto krijgt. Bij het afsluiten van een leasecontract weet je precies wat de kosten zijn en waar je aan toe bent. Geen onverwachte onderhoudskosten of verhoging van uw leasekosten dus! Het bedrag wat u maandelijks of per kwartaal betaald is inclusief de vaste lasten die u normaliter hebt met de auto waarvoor u zelf moet betalen. Financial lease of operational lease? Lees de voorwaarden welke leasevorm bij u het beste past.

Auto leasen particulier: wat zijn de voordelen?

Particulier een auto leasen kan een goed alternatief zijn voor het aanschaffen van een auto. Met name over het kostenplaatje zijn veel mensen te spreken. U betaalt een vast leasebedrag aan de leasemaatschappij en hoeft niet in één keer een grote uitgave te doen. Ook het gemak is iets waar auto leasen als particulier in uitblinkt. In de leasekosten zitten alle terugkerende kosten en servicekosten verweven. De leasemaatschappij regelt alle financiële zaken met de wegenbelasting en verzekering en mocht uw auto een mankement hebben dan regelt de leasemaatschappij alle onderhoud en contact met de garage en eventueel zelfs vervangend vervoer. Zo kunt u als auto leasen particulier rustig de weg op zonder zorgen te maken over onverwachte kosten.

Nu een auto leasen als particulier

De één zal het particulier leasen van een auto heel aantrekkelijk vinden terwijl de ander het niets vindt. Wil jij vaste maandelijkse kosten, geen grote uitgaven en wil je het gemak van prive een auto leasen? Dan is auto leasen als particulier wat voor jou. Dan is het nu tijd voor de volgende stap, je verdiepen in de mogelijkheden van deze vorm van auto leasen. Er zijn tientallen aanbieders in de particuliere leasebranche. Sommige leasemaatschappijen bieden een lager leasetarief maar rekenen extra kosten per gereden kilometer. Andere leasemaatschappijen bieden daarentegen bijvoorbeeld geen vervangend vervoer bij pech maar bieden je wel de mogelijkheid de geleasde auto na het leasecontract over te nemen tegen een gunstig bedrag. Auto leasen particulier kan voor een goedkope, kleine, middenklasse auto vaak al vanaf 150 euro per maand.

Wilt u een auto leasen als particulier, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? In de beide gevallen zijn we u graag van dienst, bijvoorbeeld door u meer uit te leggen over het leasen en de verschillende voordelen dat dit te bieden heeft. We hebben zelf veel ervaring met het leasen van auto’s en kunnen u daar daarom meer over vertellen. Wat dat betreft is het voldoende om gewoon eens door de informatie op deze website heen te bladeren, aangezien u dan een uitstekend beeld krijgt.

Wat is leasen?

Het is allereerst van belang om goed te weten wat leasen is, iets waar we daarom uitgebreid de tijd voor zullen nemen. We leggen uit op welke manier u een contract aangaat met de leasemaatschappij en wat zij voor u zullen betekenen op het moment dat u de auto gaat rijden. Zij zorgen voor bijvoorbeeld de verzekering en de wegenbelasting, maar daarnaast ook voor reparaties en onderhoud. Het leasen van een auto als particulier zorgt er op die manier voor dat u zo min mogelijk omkijken naar de auto heeft.

Hulp als particulier

Het leasen als particulier werkt in de meeste opzichten hetzelfde als het leasen op het moment dat u dit zakelijk wenst te doen. Een groot verschil is echter dat u niets te maken heeft met bijtelling, aangezien dat alleen geldt voor de zakelijke klanten die een auto wensen te leasen. We leggen het op de verschillende pagina’s zo duidelijk mogelijk aan u uit, zodat u volledig op de hoogte bent van de mogelijkheden. U kunt dan zelf besluiten of u als particulier een auto wilt leasen, of dat u deze toch liever op een andere manier wenst te financieren.

Een nieuwe auto kopen of toch leasen?
Waar denk je aan bij een nieuwe auto? Zou je willen denken aan de nieuwprijs van een auto en wil je deze dan betalen zodat je hem als nieuw kunt gebruiken of wil je liever een auto leasen particulier? Het ligt er aan wat je met de auto wil doen, hoeveel budget je te besteden hebt en wat je mogelijkheden verder zijn. Kom er daarom nu achter welke auto’s je kunt kiezen bij auto leasen particulier, als daar een paar mooie modellen tussen staan dan kun je kijken wat deze auto’s nieuw en tweedehands kosten en aan de hand daarvan maak je een vergelijking. Kijk eens goed wat het je op kan leveren, want het auto leasen particulier kan namelijk veel goedkoper zijn. Als je kiest voor leasen dan heb je de onderhoudskosten niet, die zijn namelijk al bij de prijs van het auto leasen particulier inbegrepen. Als je zelf een auto koopt dan zijn alle kosten voor jou, van onderhoud tot verzekeringen en alles wat daar bij hoort. Denk daarom eens goed na wat je mogelijkheden zijn en zorg er voor dat je geniet van deze vergelijking, je kunt dan namelijk je kennis verbreden en je weet binnenkort welke keuze het beste bij je past. Het is goed dat je nu gaat kijken of dat auto leasen particulier een goede keuze voor je is, dit kan er voor zorgen dat volop geld gaat besparen per jaar en wel veel kunt rijden!

Kies nu auto leasen particulier

Als je gaat vergelijken dan kom je snel tot de ontdekking dat auto leasen particulier het meest voordelige is waar je gebruik van kunt maken. Je kunt de voordelen maar beter snel ontdekken en kiezen voor het auto leasen particulier, dan kun je namelijk heerlijk zorgeloos rijden. Bewaar je vergelijking maar eens goed en reken eens uit wat het verschil per jaar is en dan weet je ook hoeveel je per jaar kunt besparen door deze keuze te maken. Die keuze kun je nu maar beter maken zodat jij kunt genieten van al die besparingen, wie wil daar nou geen gebruik van maken? Auto rijden is al duur genoeg, maar daar kunnen we nu wat aan doen, want je kunt het goedkoper maken door over te stappen naar auto leasen particulier. Doe dat daarom zo snel mogelijk zodat jij kunt ontdekken wat er gedaan kan worden met jouw auto. Lekker zorgeloos rijden, iedere maand een vaste prijs, daar kun je pas echt op rekenen dat je vastigheid hebt. Je moet er daarom nu maar mee aan de slag gaan en genieten van je ontdekkingen. Maak een vergelijking zodat je ook anderen kunt laten zien waarom je voor auto leasen particulier kiest en reken er maar op dat ook zij binnenkort overstappen omdat zij zien dat je per jaar veel geld kunt besparen. Een goede keuze, dat auto leasen als particulier!

14% of 20% bijtelling

14% bijtelling geeft het bijtellingspercentage van de leaseauto weer. Kortom als u een auto uit de zuinige en milieu vriendelijke autoklasse gaat leasen dient u te rekenen met de 14% bijtellingspercentage. Tegenwoordig zijn er steeds meer consumenten die een lease auto rijden uit de zuinige en milieu vriendelijke autoklasse en daarmee ook privékilometers rijden. Hierdoor krijgen zij te maken met de fiscale 14% bijtelling. 14% bijtelling brengt vele voordelen met zich mee.

Als beloning voor het leasen van een auto uit de zuinige en milieu vriendelijke autoklasse beloont de overheid de lease rijder met de lage 14% bijtelling. Om te mogen rekenen met de 14% bijtelling dient de lease auto aan een aantal voorwaarden voldoen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de CO2 uitstoot van de lease auto. Namelijk:
– voor dieselauto’s mag de CO2 uitstoot niet meer zijn dan 95 gram per km.
– voor benzineauto’s mag de CO2 uitstoot niet meer zijn dan 110 gram per km.

Keuring 14% bijtelling lease auto
U kunt bij iedere erkende garage de CO2 uitstoot van uw auto laten meten. Hiermee weet u exact in welke bijtellingscategorie uw auto valt. Mocht blijken dat de CO2 uitstoot te veel is kunt u overwegen om een andere auto te leasen. Verstandiger is om voordat u het leasecontract afsluit te kiezen voor een auto uit de 14% bijtelling klasse. Hiermee voorkomt u mogelijke kosten bij het switchen van autoklasse. Als uw persoonlijke situatie dit toe laat, raden wij u altijd aan om te kiezen voor een 14% bijtelling.

Berekenen 14% bijtelling
De hoogte van de 14% bijtelling kunt u bereken middels de volgende reken methodiek.
Stel dat u kiest voor een zuinige en milieu vriendelijke auto met een cataloguswaarde van 27000. De fiscale bijtelling die u over deze lease auto moet afdragen is 14%. Kortom 27.000 x 0,14 = 3.780

In dit voorbeeld wordt het bedrag van 3.780 bij uw jaarinkomen opgeteld. Over dit totaal wordt er vervolgens loonheffing berekend. De uitkomst is vervolgens een maandelijks bedrag dat bij uw bruto salaris wordt opgeteld. Wat u uiteindelijk netto aan fiscale bijtelling moet betalen is afhankelijk van de belastingschijf waarover u normaliter loonbelasting of inkomstenbelasting verschuldigd bent.

Veelvuldig privé-gebruik van de leaseauto
Indien er sprake is van veelvuldig privé gebruik van de leaseauto bestaat er de mogelijkheid dat de bijtelling wordt berekend aan de hand van de werkelijke waarde van het privé gebruik. Dit kan voordeliger zijn, omdat de werkgever 11% van de lease auto in mindering van brengen.

Het feit is dus dat het leasen van een auto uit de zuinige en milieu vriendelijke autoklasse erg voordelig is omdat u dan te maken krijgt met de 14% bijtelling. Daarnaast draagt u ook een steentje bij aan een duurzaam milieu.

20% bijtelling

Als u lease auto niet onder de 14% bijtelling valt, komt deze in aanmerking voor de 20% bijtelling. 20 bijtelling voor leaseauto’s. 20% bijtelling is het bijtellingspercentage van een leaseauto waarmee de fiscale afdracht mee wordt bepaald. Het gaat hier dus om milieuvriendelijke auto’s die net niet in de zuinigste categorie vallen. Het kan zijn dat u om persoonlijke omstandigheden geen lease auto uit de zuinige en milieu vriendelijke autoklasse kunt rijden of dat uw werkgever deze mogelijkheid niet biedt. Het gevolg hiervan is dat u te maken krijgt met de fiscale 20 bijtelling.

Om te mogen rekenen met de 20% bijtelling dient de lease auto aan een aantal voorwaarden voldoen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de CO2 uitstoot van de lease auto. Namelijk:
– dieselauto’s met meer dan 95 gram en minder dan 116 gram CO2 uitstoot per km.
– benzineauto’s met meer dan 110 gram en minder dan 110 gram CO2 uitstoot per km.

Berekenen 20% bijtelling
De hoogte van de 20% bijtelling kunt u uitrekenen door middel van de navolgende rekenmethode.
Als u bijvoorbeeld een lease auto met diesel heeft waarbij de CO2 uitstoot per km 105 gram bedraagt, mag u reken met de 20% bijtelling. Als de catalogus waarde van deze lease auto 35000 bedraagt dan is de fiscale bijtelling die u moet betalen als volgt: 35.000 x 0,20 = 7000

In het bovenstaande voorbeeld wordt dan een bedrag van 7000 euro bij uw jaarinkomen opgeteld. Hierover dient u namelijk uw loonheffing te betalen. Uit de loonheffing ontstaat een maandelijks bedrag die bij uw bruto inkomen wordt opgeteld. De netto fiscale bijtelling is ook afhankelijk van de belastingschijf waarover u normaliter loonbelasting of inkomstenbelasting verschuldigd bent.

Op het internet zijn er verschillende aanbieders te vinden met overzichten van auto’s die vallen onder de 20% bijtelling. Wij raden u aan om een vergelijking te maken tussen deze aanbieders en vooral te kijken naar de opties en voorwaarden van een lease auto met een 20% bijtelling. Verder kunt u kijken op: 20% bijtelling voor meer informatie over bijtellingen van auto’s.

Auto leasen of kopen

Gaat u auto leasen of kopen?
Auto leasen of kopen, dat is een vraag die vaak gesteld wordt. Dit is totaal afhankelijk van uw situatie en alleen u zelf kunt die beslissing maken! Heeft u het geld (er voor over) om in één keer een grote klap geld uit te geven aan de aanschaf van een auto? Of wilt u liever tegen een vast maandelijks bedrag een auto particulier leasen en zo zekerheid hebben over de kosten? Denk rustig na over auto leasen of kopen omdat u of eenmalig een groot bedrag moet uitgeven of u gaat een verbintenis (leasecontract) aan met de leasemaatschappij.

Voordelen particulier auto leasen

Bij auto leasen als particulier betaalt u een vast maandelijks bedrag voor het rijden in een auto. Alleen de brandstofkosten rekent u zelf af aan de pomp. Alle lasten worden geregeld en betaald door de leasemaatschappij, waaronder de verzekering, belasting en onderhoud. Least u een zuinige, kleine auto, dan is zelfs de brandstof heel voordelig! Check de verschillende energielabel van de leaseauto en pak extra voordeel.

Afweging particulier leasen

Als je een auto koopt ben je in één keer een groot bedrag kwijt. Bij het particulier leasen van een auto houdt u aan het einde van het leasecontract geen auto over en heeft u dus geen restwaarde. Daarentegen kunt u wel vaak de geleasde auto kopen tegen een aantrekkelijke prijs en heeft u daarbij de eerste keuze, voordat hij de tweedehands markt op gaat of als occasion geleasd wordt. Aan u dus de beslissing of u een auto wilt leasen of kopen. Wat u kunt doen is het verschil in prijs berekenen: wat zou het kosten de auto in één keer te kopen, en wat zijn de kosten van het leasen over de contractperiode gezien?

Auto leasen of lenen?

Wilt u een auto leasen of lenen?
Bent u van plan een nieuwe auto aan te schaffen en twijfelt u over leasen of lenen? De beide financieringsmogelijkheden hebben zowel verschillen als overeenkomsten. Het is in de beide gevallen bijvoorbeeld niet nodig om eerst te sparen voor uw aankoop. In plaats daarvan is het voldoende om een lening af te sluiten of een leasecontract aan te gaan. Men zal u de auto direct mee kunnen geven, waardoor u er morgen al in kunt rijden. Een auto leasen of lenen brengt aan de andere kant echter ook verschillen met zich mee.

Voordeel van leasen

Het grote voordeel van leasen is dat u zich waarschijnlijk geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud. Daarnaast betaalt de leasemaatschappij de wegenbelasting en de verzekering. Alles wat u hoeft te doen is de sleutel om te draaien en zo nu en dan eens langs een tankstation te rijden. U gooit dan de brandstof in de auto, om er weer honderden kilometers gebruik van te kunnen maken. Is er een keer wat aan de hand met uw leaseauto? Dan kunt u deze gewoon langs de garage brengen, de kosten zijn niet voor u.

Voordeel van lenen

Wilt u een auto lenen? Ook dan kunt u profiteren van een aantal voordelen, die net iets anders in elkaar zitten dan bij leasen. De totale kosten die u voor de auto betaalt liggen over het algemeen net wat lager. U dient zelf de verzekering en wegenbelasting te betalen, maar u kunt op die manier een opslag door de leasemaatschappij voorkomen. Houd er rekening mee dat u de reparaties zelf dient te betalen. Heeft u in de eerste jaren nauwelijks tot geen schade? Dan is dit voordeliger dan leasen. Lenen kan bij wat meer schade echter ook gemakkelijk duurder uitpakken dan leasen.

Vormen van lease
Tenslotte kunt u uw auto leasen op de manier die u wenst. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van financial lease of operational lease. Kiest u voor de eerste variant? Dan bent u juridisch eigenaar van de auto. Bij operationele lease ‘huurt’ u de auto als het ware van de leasemaatschappij. Het is verstandig om de verschillende leasecontracten eens naast elkaar te leggen en goed te kijken naar verantwoordelijkheden. Op die manier kunt u bepalen of het lenen of leasen voor u meer interessant is en welke vorm van lease het uiteindelijk zal moeten worden.

Auto leasen particulier offerte

Auto leasen en als particulier offerte opvragen
Auto leasen particulier offerte aanvragen? U wilt auto leasen particulier maar wilt weten wat dat moet gaan kosten en welke voorwaarden er allemaal gelden? Tijd om een gunstig particulier leasecontract af te sluiten. Maar niet voordat u offertes aan heeft gevraagd en deze heeft vergeleken. De ene leasemaatschappij is de andere immers niet en sommige bieden betere voorwaarden en tarieven dan andere. Staar niet blind op lease adviezen die het leasebedrijf u geeft. Lees de voorwaarden in de offerte goed door. Laat de prijs u ook niet direct beïnvloeden en vergelijk meerdere offertes met elkaar om zo te bepalen welke leasecontract u het beste past.

Kostenplaatje particulier leasen

De kosten van auto leasen als particulier zijn opgebouwd uit verschillende segmenten. Allereerst betaalt de leasemaatschappij maandelijks of per kwartaal de verschuldigde motorrijtuigenbelasting en betalen de verplichte autoverzekering. De auto dient altijd minimaal WA (wettelijke aansprakelijkheid) te zijn verzekerd. Daarnaast verzorgt en betaalt de leasemaatschappij voor alle onderhoud die geboden is aan de leaseauto. Sommige leasemaatschappijen hebben een lager maandelijks tarief, maar rekenen vervolgens geld per gereden kilometer op de teller. Deze kilometerprijs komt bovenop de vaste leasekosten, wat, als u veel kilometers rijdt, snel in de papieren kan lopen! Rijdt u weinig kilometers dan kan dit in de prijs die u betaalt gunstig uitvallen.

Prijzen particuliere leasemaatschappijen

Leasemaatschappijen zijn volgens onderzoek zelfs zo verschillend in aanbod dat je bij de ene over dezelfde leaseperiode wel twee keer zoveel kunt betalen als bij de andere! Let dus goed op dat u niet zomaar een leasecontract afsluit, maar eerst goed vergelijkt! Veel offertes bieden vaak de eerste 100 of 150 kilometer vrij aan. Ga hier niet teveel op af want deze aantal kilometers hebt u zo gereden waardoor de kilometers erna duurder zijn als een offerte waarbij geen vrije kilometers zijn geoffreerd.

Bijtelling berekenen

De bijtelling berekenen is alleen van toepassing op consumenten die in bezit zijn van leaseauto. Tegenwoordig hebben veel bedrijven leaseauto’s in hun wagenpark. U kunt daarom te maken krijgen met een leaseauto. Omdat het misschien een secundaire arbeidsvoorwaarde is behorende bij een bepaalde functie of omdat u het heeft weten uitonderhandelen tijdens de contractbesprekingen. Het feit blijft dat als u eenmaal in bezit bent van een leaseauto u rekening moet houden met de zogenaamde fiscale bijtelling. De gemiddelde autowaarde berekenen? Vraag bij meerdere autogaragebedrijven de prijs op en bereken het gemiddelde uit.

Simpel gezegd houdt de bijtelling in dat een leaseauto door de belastingdienst wordt beschouwd als een vorm van loon in natura. Over dat gedeelte dient uiteraard belasting afgedragen te worden. Zo als gewoonlijk zijn ook hier uitzonderingen op. Zo hoeft u geen belasting af te dragen als u privé, minder dan 500 km rijdt. Van belang is dat u dit aan de belastingdienst moet kunnen aantonen. Indien dit niet het geval zult u alsnog belasting (bijtelling) moeten afdragen.

Indien u op naam van het bedrijf een auto wilt aanschaffen, wilt u uiteraard de bijtelling berekenen om te kijken of leasen voordeliger is. Een ieder met een eigen bedrijf wil die mogelijkheden helder hebben voordat de auto op naam van het bedrijf gezet wordt. Vooral de bijtelling berekening speelt een grote rol bij de keuze voor de werkgever. Om een goede keuze te kunnen maken is het van belang om de juiste tools te gebruiken voor de bijtelling berekening.

Op het internet zijn talloze modules te vinden waarmee u zowel online als offline de bijtelling kunt berekenen. Hierbij heeft u wel de navolgende gegevens benodigd: de cataloguswaarde, het bruto jaarinkomen, niet vergoede autokosten (p/j) en de eigen bijdrage (p/m). De laatste twee zaken van de benodigde gegevens zijn gewenst en hoeven niet altijd verplicht om ingevuld te worden.

Voordat u daadwerkelijk gaat starten met bijtelling berekenen is het van belang om duidelijk te hebben over welk jaartal u de berekening wilt maken. De reden hiervoor is, dat er op het internet ook veel modules te vinden zijn waarbij u de berekening tot wel 5 jaar terug kunt doen. Tevens is het ook belangrijk om vast te stellen, wat de voorwaarden zijn van de bijtelling berekenen. Sommige modules zijn namelijk alleen voor privégebruik (meer dan 500 privé km per jaar) en anderen alleen voor zakelijk verkeer. Hierbij moet u denken aan het woon-werkverkeer.

Als u wilt weten wat u of uw werkgever aan bijtelling voor de leaseauto aan de belastingdienst moet afdragen. Maak dan een keuze voor bijtelling berekenen middels een van de vele modules op het internet. Het grote voordeel van de bijtelling berekenen is dat u achteraf niet voor vervelende verassing komt te staan. Daarnaast helpt dit gegeven u om een juiste en bewuste keuze te maken tussen wel of geen gebruik maken van een leaseauto.

Financial lease

Financiële lease ook wel financial lease genoemd is leasevorm die sterk op huurkoop lijkt. De looptijd bij een financial lease vorm is in de regel gelijk aan de economische levensduur van de auto. Gedurende de lease periode blijft de leasemaatschappij de juridische eigenaar van de auto. Waarbij het economisch bij de gebruiker (lessee) ligt en deze waarde van de auto wel op zijn of haar balans dient op te nemen.

De werkwijze bij financial lease is dat de aanschafwaarde van de auto door de lease aanbieder wordt voorgeschoten. Door te kiezen voor deze leasevorm kan de lessee direct beschikken over een gloednieuwe auto. Hierdoor hoeft de lessee niet in een keer een grote investering moet doen.

De betaling verloopt door middel van een vast of variabel maandbedrag, om zodoende uiteindelijke de aanschafwaarde van de auto inclusief rente in zijn geheel of gedeeltelijk terug te betalen. Aan het eind van de looptijd dient de lessee het juridisch eigendom van de auto over te nemen mits de aanschafwaarde is afbetaald. Indien dit niet het geval is heeft de lessee de mogelijkheid om tegen een van te voren afgesproken bedrag de auto over te nemen.

Voorbeeld van de financial lease
Startende ondernemer “Klussertje” wilt een bestelauto met een aanschafwaarde van 35.000 aanschaffen. Omdat de ondernemer deze grote investering voor andere bedrijfsactiviteiten benodigd heeft besluit de ondernemer een financial lease contract af te sluiten.

De leasemaatschappij waarbij de ondernemer het leasecontract heeft afgesloten schaft de bestelbus aan. Waarna deze de bestelbus in lease geeft aan de ondernemer met een looptijd van 48 maanden. De ondernemer betaalt vervolgens een maandelijks termijnbedrag van 815 euro, dat is over de gehele looptijd 39120 euro. De ondernemer en de leasemaatschappij zijn in het financial lease contract overeengekomen dat na het voldoen van de maandelijkse bedragen het juridisch eigendom over gaat naar de ondernemer.

Voordelen financial lease
1. Bij de aanschaf van een financial lease auto heeft de gebruiker recht op teruggave van de btw. Tevens heeft u bij een financial lease auto voorzien van een grijs kenteken recht op een investeringsaftrek.

2. Omdat u economisch eigenaar wordt, moet de auto op uw balans staan en zijn de rente en afschrijvingskosten bovendien fiscaal aftrekbaar.

3. Na afloop van de looptijd van het financial leasecontract vertegenwoordigt de auto een bepaalde waarde. Van te voren wordt er dan met deze waarde een restbedrag vast gesteld, waarover u gedurende de looptijd rente betaald en geen maandelijkse aflossingen. Hierdoor blijft het niveau van de maandelijkse termijnen relatief laag

Slottermijn financial lease
Slotermijn is dus een van te voren overeengekomen restbedrag dat tussen de leasemaatschappij en lessee wordt afgesproken. Na afloop van de lease termijn wordt dit bedrag aan de leasemaatschappij betaald waarna het juridisch eigendom overgaat naar de lessee.

Voorbeeld van de slottermijn
Transport bedrijf “Koeltransport” schaft een vrachtwagen aan met een aanschafwaarde die 75.000 euro bedraagt. Het bedrijf heeft een looptijd van 5 jaar met de financial lease maatschappij afgesproken om het bedrag van de vrachtwagen terug te betalen. Indien het bedrijft niet kiest voor een hoger slottermijn dan is het maandelijks termijnbedrag inclusief rente 1.465 euro. Als het bedrijft daarin tegen wel kiest voor een hoger slottermijn van bijvoorbeeld 15.000 euro dan is het maandelijks termijnbedrag inclusief rente 1.250 euro.

Goedkoop een auto leasen als particulier
Goedkoop een auto leasen als particulier
Wil je een auto lease als particulier? Dan kies je voor een relatief eenvoudige manier om je auto te financieren. Het is niet nodig om vooraf het benodigde bedrag bij elkaar te sparen, aangezien je iedere maand een vast bedrag betaalt. Het lease van een auto werkt wat dat betreft op een gemakkelijke wijze, zodat je goed overzicht hebt over de verschillende kosten. Het is mogelijk om een fullservice auto te leasen vanaf €250 per maand, waardoor het bovendien een behoorlijk voordelige optie kan zijn.

Verzekering en wegenbelasting

Het voordeel van een auto leasen als particulier is dat je gebruik kunt maken van de inkoopvoordelen van de leasemaatschappij. Men koopt een groot aantal auto’s in en kan daardoor scherpe prijzen rekenen. Bovendien betaalt men de wegenbelasting voor je, zodat je daar zelf geen omkijken naar hebt. Verder regelt men ook de verzekering voor de verschillende auto’s, waardoor het mogelijk is om daar scherpe afspraken over te maken met de verschillende verzekeraars die er actief zijn. Men heeft de mogelijkheid om te besparen op de kosten, waardoor de particuliere lease van een auto in een aantal gevallen voordelig uit zal vallen.

Onderhoud en brandstofkosten

Op het moment dat je kiest voor particuliere lease zal men ook de kosten voor het onderhoud vergoeden. Dat betekent dat je daar geen omkijken naar hebt, waardoor je op een relatief voordelige manier kunt rijden. De kosten voor onderhoud lopen gemakkelijk hoog op, zeker nu de auto’s op een steeds meer ingewikkelde manier in elkaar zitten. Houd er rekening mee dat je de brandstofkosten over het algemeen wel zelf dient te betalen. Aangezien dit de enige kosten naast je maandbedrag zijn kun je op een voordelige manier een auto leasen door bijvoorbeeld zuinig te rijden of af en toe de fiets eens te pakken.

Duidelijkheid over de kosten

Het grootste voordeel van particuliere lease is echter niet het voordeel dat je daarmee kunt behalen, maar de duidelijkheid waar je voor kiest. Je zorgt er met deze manier van rijden voor dat je iedere dag een vast bedrag per maand betaalt, waardoor je niet hoeft na te denken over mogelijk onderhoud en natuurlijk de afschrijving van je auto. De kosten zijn goed duidelijk, zodat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Dat een particuliere auto leasen bovendien heel voordelig uit kan vallen is natuurlijk mooi meegenomen, aangezien je daar aanvullend van kunt profiteren.

Lease auto kopen?

Er is een trend ontstaan er steeds meer gebruikte lease auto’s door particulieren worden aangeschaft. Een lease auto kopen is dus iets anders dan een occasion leasen. Het aanschaffen van een gebruikte lease auto heeft zo zijn voordelen. Mede door de vele voordelen besluiten veel particuliere consumenten steeds vaker om een ex lease auto te kopen. Een leaseauto wordt altijd degelijk onderhouden, dit komt omdat de leasemaatschappijen verantwoordelijk zijn voor het onderhoud. Door dit onderhoud heeft de lease auto een langere levensduur zonder noemenswaardige gebreken. Lease auto kopen kunt u veelal doen bij PON. Wilt u een auto met nog voldoende restwaarde verkopen zorg er dan voor dat u onder de 2 ton KM blijft. Auto’s die meer hebben gelopen dan 2 ton zijn moeilijker verkoopbaar.

Een ex lease auto wordt bijna altijd direct bij een van de vele leasemaatschappijen gekocht. Een lease auto aanschaffen bij een van leasemaatschappijen kan erg voordelig uitpakken. Dit komt vooral door de lage prijs kwaliteit verhouding en het structureel uitgevoerde onderhoud. Jaarlijks worden er verschillende tweedehands automarkten overspoeld met duizenden leaseauto’s. Hierdoor is een op de drie occasions met een leeftijd van drie tot vijf jaar een ex lease auto of gebruikte lease auto.

Naast dat het voordelig is om een lease auto aan te schaffen zijn er nog meerdere voordelen die u reden zullen geven om een lease auto aan te schaffen. Lease auto’s zijn van een eigenaar geweest namelijk de leasemaatschappij en is de altijd zo gewenste onderhoudsgeschiedenis helder en overzichtelijk terug te vinden. Ook is het onderhoud altijd gerealiseerd door de merkendealer. Het kenmerk van de merkendealers is dat die bij het onderhoud en eventuele vervanging van onderdelen altijd gebruik wordt gemaakt van originele onderdelen die van uitstekende kwaliteit zijn en een lange levensduur hebben. Lease auto kopen heeft vaak de garantie dat de leaseauto altijd zijn beurten heeft gehad. Tevens wordt er bij schade aan een leaseauto, de schade altijd door een professioneel schadeherstel bedrijf uitgevoerd. Ook hierbij staat kwaliteit hoog in het vaandel.

Veel particulieren denken dat leaserijders niet voorzichtig genoeg met een lease auto omgaan, het tegendeel is echter waar. Uit recent onderzoek dat door TNO is uitgevoerd is naar voren gekomen dat het schadebeeld tussen een privérijder en een leaserijder niet of nauwelijks verschilt. Daarmee komen wij tot de conclusie dat u zonder extra risico met een gerust hart een lease auto kunt kopen.
Verder kunt u na het kopen van een lease auto prima onderdelen vinden op de sloop of onderdelenhuis. Jonge auto’s zijn steeds vaker betrokken bij ongevallen en daardoor worden nieuwe type auto’s ook als sloopauto gebruikt. U kunt dus altijd jonge onderdelen vinden bij sloopbedrijven.

Gebruikte leaseauto kopen?

Mocht u overwegen om een lease auto te kopen raden wij u aan om goed rond te kijken bij de verschillende leasemaatschappijen. Hierdoor krijgt u een goed en duidelijk beeld over de ex lease automarkt. Dit zorgt er dan voor dat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Afhankelijk van u budget raden wij u een tweedehands lease auto aan van niet ouder als vijf jaar. Door relatief goedkoop en voordelig een jonge leaseauto te kopen, kunt u na twee jaar de ex lease auto nog met voldoende restwaarde verkopen. Als u dan om de twee tot drie jaar een lease auto koopt, rijdt u altijd een goed onderhouden auto en zult u niet of nauwelijks problemen ondervinden.

Het leasecontract

Een leasecontract is een wettelijke overeenkomst die wordt afgesloten als u besluit om een auto te leasen. Wij raden u aan om altijd een leasecontract te laten opmaken bij het leasen van een auto. In de regel wordt het meteen gedaan en hoeft u niet naar een lease contract te vragen. In een leasecontract worden een aantal zaken vastgesteld. Hierbij moet u denken aan de verschillende kosten en de looptijd waarvoor het lease contract wordt afgesloten.

Voordat u een leasecontract afsluit, heeft u al een aantal stappen ondernomen. U heeft in ieder geval de verschillende lease aanbieders met elkaar vergeleken en u heeft daarbij ook gekeken naar de opties en algemene voorwaarden. Na deze vergelijking heeft u een lijst samengesteld met de voor en nadelen van de verschillende aanbieders. Hierna heeft u een keuze voor een lease aanbieder gemaakt en is het tijd om het lease contract af te sluiten.

Indien u bovengenoemde stappen niet heeft ondernomen voor het afsluiten van het leasecontract, raden wij u aan om deze stappen wel uit te voeren. Reden hiervoor is dat u na het afsluiten van een leasecontract u er een bepaalde periode aan vast zit. Een auto leasen is geen gewone zaak er vergt wel wat uit zoekwerk.

Leasecontract overnemen
Uit onderzoek is gebleken dat niet veel consumenten weten dat een leasecontract ook overgenomen kan worden. Hierdoor worden vaak gunstige voorwaarden onbenut gelaten. Waardoor ervoor enkele honderden euro per jaar door lease rijders wordt misgelopen.

Naast het direct afsluiten van een leasecontract kunt u bij veel lease aanbieders ook kiezen voor lopende leasecontracten die overgenomen kunnen worden. Het voordeel van een leasecontract overnemen is vooral de doorlooptijd en de kostenbesparing. Dat wil zeggen dat de leaseauto relatief snel beschikbaar is en dat het leasecontract een kortere looptijd heeft. Mede door de korte looptijd van het leasecontract, kan deze voor een voordelig leasetarief worden afgesloten.

Een leasecontract overnemen wordt door lease aanbieders ook gestimuleerd door de zogenaamde overnamebonus aan consument aan te bieden. De voorwaarden voor zo een overnamebonus kan per leasecontract aanbieder verschillen. U doet er daarom verstandig aan om het lease contract eerst goed te bestuderen op mogelijke addertjes onder het gras.
Een leasecontract is net zo belangrijk als uw verzekeringspolissen en dient dan ook goed opgeborgen te worden. Mocht u uw leasecontract benodigd hebben om bijvoorbeeld uw dekking te bekijken dan is het fijn als u er snel bij kunt.

leasecontract opzeggen of ontbinden

Kunt u de maandelijkse kosten niet meer betalen omdat u bijvoorbeeld uw baan ben kwijtgeraakt of anderszins? In veel gevallen denkt de leasemaatschappij met u mee. Veruit in de meeste gevallen kunt u per maand of kwartaal het contract ontbinden en bent u van de maandelijkse kosten af.

Operational lease

Kiest u voor Operational lease? Operationele leasing blijft de lease auto voor een deel economische eigenaar van de lease auto. De lessor kan zelf instaan voor onderhoudsbeurten aan de auto. Je kunt ook kiezen voor full operational lease waarbij vaak alle kosten in de maandelijks termijnen in verwerkt is. Dit zijn vaak kosten als; brandstof, onderhoud, verzekeringen, wegenbelasting en zijn er aparte (exclusieve) regelingen mogelijk waarbij seizoensbanden verwisseld kunnen worden zoals winterbanden. De contractsduur bij operational lease is vaak korter is dan de economische levensduur van het lease object. Bij de leasevorm operational lease kunt u vergelijken met andere objecten die u kunt huren.

Verschil Operational lease en Financial lease
De grootste verschillen tussen operational lease en financial lease is onder andere de leaseperiode, contractsduur, verwerking voor de boekhouding (komt deze voor de lessor/lessee). Het economisch risico bij financial lease komt voor de lessee haar rekening. De lessee heeft het risico op waardevermindering van het geleased voertuig. Dit is bij operational lease andersom en wordt het economisch risico gedragen door de lessor.

Operational lease auto particulier
Het is nu wel duidelijk geworden dat u bij operational lease het aankoopbedrag van het object in dit geval dus de auto wordt voorgeschoten door het leasemaatschappij. Daarbij hebt u vaak de keuze – afhankelijk bij welk leasemaatschappij – dat u maandelijks of per kwartaal het afgesproken bedrag betaald. Deze kosten bestaan voornamelijk uit aflossing en rente. De kosten voor de verzekering, onderhoud en dergelijke zijn vaak in het aflossingsbedrag verwerkt waardoor u dus 1 bedrag per maand afdraagt. Daarom kunt u deze leasevorm het beste vergelijken met een ander product welke u ‘gewoon’ kunt huren.

Prive lease

Privé lease is een andere vorm van een auto leasen, met deze vorm van privé lease zijn er voor de consument veel voordelen die benut kunnen worden. Dit is dan ook een van de redenen waarom er meerdere aanbieders die privé lease aanbieden op de markt zijn. De centrale vraag is natuurlijk: wat zijn de voordelen van privé lease en bij welke aanbieder bent u gezien uw persoonlijke situatie goedkoper uit.

Om antwoord te geven om te twee hamvragen is het verstandig om een rustig de tijd te nemen om de verschillende aanbieders op het internet met elkaar te vergelijken. Hierdoor krijgt u een duidelijk en helder beeld van de aanbieders en wat de voordelen zijn die betrekking hebben op uw persoonlijke situatie. De voordelen verschillen per privé lease aanbieder. Bij de meeste privé lease aanbieders kunt u bij het afsluiten van een privé lease contract een nieuwe auto rijden en betaalt u een vast bedrag per maand. Daarnaast zijn er alleen bijkomende privé lease kosten voor het tanken.

Voor een paar honderd euro in de maand kunt u al privé leasen. Indien u minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt hoeft u ook geen belasting af te dragen. Kortom er is dan geen sprake van de welbekende bijtelling.

Als u alle privé lease aanbieders, voordelen en algemene voorwaarden heeft vergeleken. Is het tijd om een keuze te maken voor een privé lease bij de door u gewenste aanbieder. Vervolgens kunt u een keuze maken uit verschillende auto’s die bij het privé lease contract worden aangeboden. Wie weet staat de auto die u graag wilde er ook tussen. Privé lease maakt het dus mogelijk om in een nieuwe auto te rijden zonder al te veel kosten.

Het vergelijken van privé lease aanbieders neemt nou eenmaal tijd in beslag. Denk daarnaast er ook aan om de algemene voorwaarden van elke privé lease aanbieder goed door te nemen. Aangezien u langdurig aan een privé lease contract vast zit is het vergelijken geen onverstandige keus.

Het grote voordeel van privé lease is dat u van te voren weet waar u aan toe bent. Als u overweegt om een auto te leasen dan is privé lease het overwegen waard.

Short lease

Een shortlease overeenkomst is een leasecontract die in het midden ligt van een full-operational leasecontract en een huurcontract. De combinatie van het voordelig tarief die bij een lease overeenkomst terug te vinden is en de ongebondenheid van een huurovereenkomst zijn de grootste kenmerken van shortlease. Shortlease is leasevorm waarbij een auto voor een korte termijn geleased wordt.

Bij ShortLease kunt u dus voor een kortere tijd een leasecontract afsluiten. De periodes variëren en kunt u hier vaak zelf een keuze in maken. Vaak wordt de minimale periode van een maand gehanteerd. Wanneer u een auto wilt leasen voor een aantal dagen of enkele weken kunt u beter geen shortlease of een ander vorm van een leasecontract afsluiten maar kunt u beter kiezen om een auto te huren. De laatste jaren zijn er veel kleinere autoverhuur bedrijven erbij gekomen en kunt u al een auto tegen dagtarief huren.

Vaak wordt gedacht dat shortlease een dure vorm van auto leasen is. In de praktijk blijkt het tegendeel waar te zijn en dat shortlease niet duurder is dan full-operational lease. Bij shortlease hoeft u geen dure, langdurige en/of forse investeringen te doen. Bovendien kunt u een shortlease overeenkomst op elk gewenst moment opzeggen.

Voordelen shortlease

 • in heel Nederland binnen 4 uur afgeleverd.
 • overeenkomst is al mogelijk met voor looptijd van minimaal 1 maand.
 • leaseauto wordt gebracht en ook opgehaald.
 • onmiddellijk leverbaar en direct inzetbaar.
 • het shortlease contract heeft variabele opzeggingsvoorwaarden.
 • leaseauto kan door u op ieder gewenst moment weer ingeleverd of omgeruild worden.
 • leaseauto voldoet aan de strengste normen, waardoor erg geen risico voor stilstand.
 •  leasecontract kent heeft geen contractueel afkooprisico, daardoor loopt u vanzelfsprekend ook geen financieel risico.
 • ideaal voor zzp-ers, startende bedrijven en bedrijven die projectmatig werken, omdat shortlease zich kenmerkt door de laagdrempeligheid.
 • uitermate geschikt voor de mobiliteitsbehoefte van nieuwe werknemers die in hun proeftijd zitten.
 • mogelijkheid om te kiezen voor variabele kosten in plaats van vaste maandelijks kosten.

Shortlease prijscomponenten
In de shortlease tarieven zijn in de regel alle prijscomponenten die in de leasemarkt voorkomen opgenomen. Tussen de verschillende lease maatschappijen kunnen natuurlijke afwijkende prijscomponenten in de algemene voorwaarden en/of leasecontract staan. Doorgaans zijn in shortlease tarieven de onderstaande prijscomponenten inbegrepen:

 • Hulp bij pech onderweg, in uw woonplaats en op de bedrijfslocatie.
 • Periodiek onderhoud, vervanging van banden en indien van toepassing het laten uitvoeren van reparaties.
 • Allrisk verzekering
 • Afschrijving leaseauto en marktconforme rente
 • Motorrijtuigenbelasting ook wel houderschapsbelasting genoemd.
 • Vervangend vervoer bij pech onderweg en zo nodig een hotelovernachting of (vlieg)reis terug.
 • Een brandstofpas ten behoeve van uw brandstofbeheer.

Handige vragen die meegenomen kunnen worden bij het vergelijken van shortlease aanbieders:

 • Zijn zowel winter als zomerbanden en het omwisselen hiervan in de leaseprijs inbegrepen?
 • Indien u genoodzaakt bent vervangend vervoer aan te vragen. Binnen welk tijdsbestek de alternatieve leaseauto wordt aangeboden?
 • Is er een brandstofpas bij de leaseovereenkomst inbegrepen?
 • Wat zijn de voorwaarden en financiële vergoedingen bij het mislopen van zakelijke afspraken en vliegreizen als gevolg van gebreken en pech aan de leaseauto?
 • Hoelang duurt ongeveer de procedure om de kredietwaardigheid van nieuwe klanten te beoordelen?
 • Worden er kosten berekend voor het opzeggen van een shortlease contract?

Voordelen van lease

Welke voordelen auto leasen particulier heeft u eigenlijk?
Auto leasen particulier kent verschillende voordelen voor zij die van deze vorm van autolease gebruik maken. Wij zullen u enkele voordelen voorschotelen die u wellicht interessant zult vinden:

 • Auto’s worden vaak op korte termijn danwel per direct geleverd, omdat leasemaatschappijen over een grote voorraad aan leaseauto’s beschikken
 • Overeenkomsten variëren in duur van 1 maand tot 72 maanden. Afhankelijk van uw wensen en eisen kunt u beslissen welke leasetermijn voor u het meest geschikt is
 • Leaseauto’s kunnen naar wens bij u thuis worden afgeleverd en opgehaald, zodat u niet met die rompslomp zit
 • Bij auto leasen particulier zijn veel kosten inbegrepen. Denk dan aan:
 • – Garage service
  – Haal en breng service
  – Onderhoud
  – Telefonische ondersteuning
  – Verzekering
  – Motorrijtuigenbelasting
  – Hulp bij pech langs de weg

 • Mocht uw auto onverhoopt groot onderhoud behoeven, dan is er een mogelijkheid tot een vervangende auto. Vaak is het vervangende vervoer één klasse lager dan uw eigen auto
 • Leasemaatschappijen die u een auto leasen particulier contract bieden helpen u bij de financiële rompslomp die komt kijken bij het leasen van een auto.

Dit zijn de belangrijkste voordelen die u als leaserijder hebt. Uiteraard zijn de voordelen afhankelijk van de desbetreffende leasebedrijf maar deze voordelen zijn zeer gangbaar. Let goed op wanneer er aanbiedingen voor leaseauto’s zich voordoen want dergelijke aanbiedingen en stuntprijzen kunnen nadelige gevolgen hebben voor de bovenstaande voordelen.

De voordelen bij occasion lease
Tweedehands leasecontracten kunnen afgesloten worden met een veel kortere looptijd, wat dan ook vaak gebeurt. Auto leasen particulier van een tweedehands occasion kan al met een duur van 12 maanden.
Een tweedehands auto leasen kan bovendien zeer snel afgehandeld worden: binnen twee weken kunt u uw tweedehands auto al voor de deur hebben staan! Soms zijn tweedehands leaseauto’s zelfs al per direct leverbaar. Tweedehands auto leasen particulier is bovendien heel makkelijk omdat alle financiële zaken en contact met uw garage, verzekering en de Belastingdienst door uw leasemaatschappij worden verzorgd.

Particulier occasion auto leasen

Wanneer u als particulier een occasion auto wilt leasen zijn er een aantal mogelijkheden. Zo kunt u namelijk extra voordeel opdoen en zijn de vaste lease lasten altijd goedkoper als de standaard leasevormen. Het woord occasion staat ook voor een gebruikte auto. Wanneer u een gebruikte auto gaat leasen betekent dit dus extra voordeel omdat u in een wat oudere auto gaat rijden. De voordelen die u als leaserijder geniet zijn dus voornamelijk mindere vaste kosten. Vaak zijn lease occasions zo rond de 3 jaar oud. Je kunt dus nog spreken van een jonge auto’s die nog uitstekend rijden. Vaak zijn dit ex lease autos waardoor de auto altijd haar beurten en onderhoudt heeft gehad.