Online auto schorsen

Wilt u online uw auto schorsen?
Wilt u online auto schorsen, bijvoorbeeld omdat u van plan bent om deze de komende tijd niet te gebruiken? U kunt dat doen via de website van het RDW (http://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Voertuig-tijdelijk-niet-gebruiken;-schorsen-online.aspx). U heeft daar de mogelijkheid om in te loggen met uw DigiD, uw gegevens in te voeren en af te rekenen. Vervolgens krijgt u van het RDW een bevestiging, zodat u er via het internet eenvoudig voor kunt zorgen dat u geen boete op zal lopen op het moment dat uw auto niet langer verzekerd is.
DigiD RDW

Schorsen en inloggen met DigiD

U kunt online uw auto schorsen door in ieder geval in te loggen via de website van het RDW. Lees de informatie goed door en klik vervolgens door naar het daadwerkelijk schorsen van het kenteken. U zal worden omgeleid naar een omgeving waar u in dient te loggen met uw DigiD. Dit is het digitale ID dat we in Nederland hebben, om officiƫle zaken als deze te regelen. Los in met uw DigiD en ga door naar de gegevens die men nodig heeft om de auto te kunnen schorsen.

Gegevens en betalen

U dient een aantal gegevens over uzelf en de auto in te vullen, om deze online te kunnen schorsen. Dat heeft te maken met het feit dat men er zeker van wil zijn dat het daadwerkelijk gaat om een auto die op uw naam staat. U bent als eigenaar de enige die de auto kan schorsen, waardoor het van belang is dat de gegevens in orde zijn. Vervolgens dient u af te rekenen, op basis van de kosten voor het online schorsen van uw auto. U kunt de betaling verrichten met behulp van iDeal, waardoor u ook dit gewoon online kunt doen, via het beveiligde systeem van uw eigen bank.

Email en bevestiging per post

Is het gelukt om online uw auto te schorsen? Dan krijgt u direct een email van het RDW, waarin men aangeeft dat u een schorsing van uw auto heeft aangevraagd en dat u de gegevens op de juiste manier heeft ingevuld. Uw auto is per direct geschorst en na ongeveer 5 werkdagen ontvangt u per post een bevestiging van het RDW. U krijgt daarnaast een Tenaamstellingsbewijs (Deel 1B), met daarop bijvoorbeeld de einddatum van de schorsing. Wilt u de auto langere tijd schorsen? Houd er rekening mee dat u de schorsing ieder jaar dient te verlengen.