Zoeken op kenteken

Zoeken op kenteken? Wilt over meer zekerheid beschikken bij uw volgende auto? In dat geval is het verstandig om een kentekencheck uit te voeren. Door te zoeken op het kenteken van de auto in de database, ontvangt u meteen een uitgebreide specificatie, eigenarenhistorie, APK geschiedenis, dagwaarde en kilometerstand controle. Op basis van deze gegevens ziet u in welke staat het voertuig verkeert. Lees snel verder over zoeken op kenteken.

Kentekengegevens van Rijksdienst voor Wegverkeer

In Nederland kennen we een bijzonder kentekenregistratiesysteem. Wanneer een auto in Nederland verblijft, behoudt hij steeds een identiek kenteken. Op basis van dit kenteken kan een grote hoeveelheid aan gegevens opgevraagd worden. Een groot voordeel hiervan is dat de wagen op deze manier goed te volgen blijft, aangezien de volledige historie bewaard blijft.

Gegevens die het RDW levert

De meeste basisgegevens worden vastgesteld door de Rijksdienst voor Wegverkeer. Gegevens waaraan u moet denken zijn de datum van eerste tenaamstelling, het gewicht, de APK datum, de maximum aanhangermassa, de catalogusprijs (voor voertuigen vanaf 2005) en het brandstofverbruik. Verder zijn er gegevens verkrijgbaar over de hoeveelheid eigenaren en het soort eigenaar, historische WOK-meldingen, alle APK-keuringen met de daarbij behorende afkeurpunten en een kilometerstand controle.

Alle specificaties op een rij

De RDW stelt een beperkt aantal technische kenmerken per wagen vast. Vaak voegen websites waar u op kenteken kunt zoeken nog meer specificaties toe. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om gegevens over de motor, gewichten, afmetingen, bandenmaten, maar ook over de standaarduitrusting die in de fabriek aanwezig is. Zo krijgt u een nog vollediger beeld over de wagen die u voor ogen hebt.

Kilometerstand controle met een kentekencheck

Door middel van het zoeken op kenteken onderzoekt u heel eenvoudig de kilometerstand van de wagen. Bij het aanschaffen van een wagen of caravan wilt u immers niet dat de kilometerteller een verkeerde stand aangeeft. De RDW en NAP (Nationale Autopas) hebben een kilometerstand controle ontwikkeld om dit soort fraude tegen te gaan. Onder andere bij APK controles registreert men de kilometerstand. Door deze stand te vergelijken met de huidige kilometerstand in de wagen of caravan, weet u direct of er niet gefraudeerd is met de tellerstanden.

APK geschiedenis

Wagens van vier jaar en ouder dienen door de APK gekeurd te worden. In het APK rapport leest u het resultaat van alle APK keuringen die aan de wagen zijn uitgevoerd. Ook wordt vermeld of er eventuele afkeurpunten aanwezig waren bij het voertuig. Zo weet u wat de zwakke plekken van de wagen zijn en hoe deze verholpen kunnen worden. Door zoeken op kenteken krijgt u dus meer inzicht in het voertuig.

Historie van eigenaren

Voertuigen worden regelmatig verhandeld; de ene wagen meer dan de ander. In het ene geval verhandelt een bedrijf de wagen naar een particulier, in het andere geval verkopen bedrijven frequent aan elkaar de voertuigen. Als een voertuig een flink aantal eigenaren heeft gekend, kan het zijn dat er iets met het voertuig aan de hand is. Door te zoeken op kenteken krijgt u een overzicht van alle eigenaren die een wagen heeft gehad, wat voor soort eigenaren dit zijn en hoe lang iedere eigenaar de wagen in het bezit heeft gehad.

Olie zoeken op kenteken

Olie aanschaffen kan een ingewikkeld karwei zijn voor uw voertuig. Motorolie heeft een belangrijke functie voor uw motor. De olie zorgt namelijk niet alleen voor smering, maar ook voor bescherming, reiniging, koeling en afdichting van de motor. U kunt de juiste olie zoeken op kenteken voor het voertuig. Veelal krijgt u ook advies over andere smeermiddelen voor uw voertuig, zoals transmissieolie, remvloeistof en koelvloeistof.

Zoeken op kenteken scooter en brommer

Niet alleen voor auto’s, caravans en motoren is het mogelijk om op kenteken te zoeken. Ook voor een scooter of brommer vraagt u gemakkelijk gegevens op aan de hand van het kenteken. Wilt u meer weten over het zoeken op kenteken? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan.