Auto wrappen

Auto wrappen? Creëer een bijzondere en unieke uitstraling door uw auto te wrappen. Car wrapping betekent letterlijk “auto inpakken”. De techniek wordt veelvuldig gebruikt om voertuigen in een promotie- of reclameobject om te toveren. De laatste jaren wordt auto wrappen echter ook gebruikt om de wagen een stoere uitstraling te geven. Kies bijvoorbeeld voor een uitzonderlijke print of een matte kleur voor veel bekijks. Doordat de technologie voor het vormgeven van auto’s met auto wrapping zich effectief en snel ontwikkeld, laat u uw wagen compleet naar uw eigen smaak stylen.

De werkwijze van een auto wrappen

Een auto wrappen is een voordelig en goed alternatief voor het laten spuiten van uw wagen. Bij het wrappen van auto’s wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige wrapfolie, waarbij u van kwaliteit verzekerd bent. Bij een full colour wrap printen de professioneel opgeleide monteurs op grootformaat het gewenste design. Vervolgens wordt de sticker met speciale technieken en met zorg op het voertuig gekleeft. De car wrap beschermt daarbij de originele lak van de wagen.

Auto wrappen kosten

De kosten voor wrappen variëren nogal maar het blijft over het algemeen wel goedkoper dan spuiten. Gemiddelde wrap kosten van de auto bedraagt tussen €1400,00 en €2200,00. Het is ook van belang als u de binnenkant van de auto gewrapt wil hebben. De kosten kunnen dan hoger uitpakken.

Mocht u de car wrap dus weer laten verwijderen, dan komt de prachtige auto kleur weer tevoorschijn. Bij het auto wrappen voor promotionele doeleinden kan ook gebruikt worden gemaakt van een folie met een minder sterk hechtende lijmlaag. In dat geval kan bij een tijdelijke actie de folie eenvoudiger verwijderd worden.

Hoe lang een auto wrappen duurt, hangt af van het type en de grootte van de wagen. Over het algemeen dient u rekening te houden met een tijd van twee à drie dagen. Als het slechts om bestickering of car stripes gaat, kan het al om binnen één dag geregeld zijn.

Vele kleuren en materialen bij auto wrappen

Auto wrappen wordt steeds populairder, gezien de enorme keuze aan kleuren en materialen. Momenteel zijn hippe matte kleuren zeer populair. Heeft een matte wagen echter niet jouw voorkeur? Kies dan bijvoorbeeld een zwarte hoogglans wrap met een wit hoogglans dak.

Ook is auto striping voor iedere wagen en elk merk mogelijk. Probeer bijvoorbeeld enkele strepen, dubbele strepen of een afbeelding van een bepaalde vlag op de wagen. Of wat dacht u van een auto of dak wrapping met een safari- of slangenprint of carbonlook? Auto striping is in vele kleuren beschikbaar, zodat er altijd een optie is die bij u past.

Bovendien kunt u het combineren met wrapping van de raamstijlen, spiegelkappen of grill. Als de gewenste kleur voor het auto wrappen er niet tussen zit of u een specifiek ontwerp in gedachten heeft, is het mogelijk om uw eigen design samen te stellen. Verder is naast de wrap van uw auto ook het mogelijk om bijvoorbeeld de koplampen van Smoked folie te voorzien of de ruiten te blinderen, voor een compleet nieuwe uitstraling. Niet alleen voor gewone personenauto’s, maar ook voor bedrijfsauto’s, bedrijfswagens en sportwagens.

Andere voordelen van wrappen

  • Goedkoper van overspuiten
  • Gaat minimaal 5 jaar lang mee
  • Elke kleur mogelijk van mat tot glans
  • Verschillende prints na wens
  • Custom made
  • Eenvoudig te verwijderen
  • Eenvoudig te vervangen
  • Strakke uitstraling

Regels auto wrappen

De RDW hanteert een aantal regels rondom car wrappen. Zo staat op uw kentekenbewijs namelijk de oorspronkelijke kleur van de wagen. U mag uw voertuig in elke willekeurige kleur wijzigen, zolang u de verandering maar aan het RDW door geeft. Dit doet u gratis en gemakkelijk via de website van de RDW. Bij de RDW heeft u slechts de keuze uit een beperkt aantal kleuren om te registeren. De nieuwe kleur van uw voertuig staat er dan misschien niet bij. In deze situatie kiest u voor de kleur die het meest op de kleur van uw voertuig lijkt.

Lange levensduur auto wrappen

De levensduur van hoogwaardige kwaliteitsfolies bedraagt zeker tien jaar! De folie is bestand tegen regen, wind en zon. Aangezien het kunststof betreft, is het wel essentieel om de wagen geregeld te wassen. De eerste vier dagen na het wrappen is de auto nog niet bestand tegen poetsen en wassen. Daarna wast u uw wagen bij voorkeur met de hand of anders met “hot wax” in de wasstraat, voor meer bescherming.

De wrapfolie kunt u als het ware zien als een beschermlaag voor uw voertuig. Krassen die op de folie komen, raken niet meteen de laklaag. Veelvoorkomende krassen zijn zelfs gemakkelijk te verwijderen met een haardroger of door de wagen in de zon te plaatsen.

Als u om welke reden dan ook besluit de wraplaag weer van de auto te verwijderen, trekt u deze er zonder problemen vanaf. Dit kunt u het beste door een expert laten doen, zodat er geen beschadigingen ontstaan en uw auto er net zo uitziet als voor het auto wrappen.

Niet alleen auto’s wrappen

Het is niet alleen mogelijk om een auto te wrappen, ook andere voertuigen als motoren, scooters, vrachtwagens, tractoren, bussen, treinen, trams, vliegtuigen en helikopters kunnen van een folie worden voorzien. De enige voorwaarde is dat het voertuig bekleed is met autolak; daarop hecht de wrapfolie. Met ieder design dat u in gedachten heeft, gaan de vakkundige monteurs aan de slag om aan uw verwachtingen te voldoen.