Kentekencard

Het rdw heeft een aantal zaken gewijzigd voor 2014. De nieuwe kentekenprocessen zorgen ook voor veranderingen in de voorwaarden van de erkenning bedrijfsvoorraad en diverse bevoegdheden. Mede hierdoor zijn de voorwaarden van het rdw gewijzigd. Voornamelijk worden de sancties uitgelegd in de toezichtbeleidsbrief. Deze regels worden op 1 januari 2014 van kracht. Kijk ook eens voor meer informatie op kentekenprocessen bij het RDW.

Toezichtsbeleidbrief downloaden: Algemeen deel TBB 01

Kentekencard
Op de kentekencard staan in totaal 30 gegevens op van het betreffende voertuig. Uiteraard ook de registratie en de eigenaar en/of houder. Zijn er nu gegevens die ontbreken over uw voertuig? Deze kunt u dan op de website van het rdw terugvinden. Een aantal gegevens welke wel op het kentekenbewijzen stonden staan niet vermeld op de kentekencard.

Het nieuwe kentekencard is makkelijk en veilig. Zo is al enkele jaren geleden het id-kaart al in handige pas-vorm en nu dus ook uw kentekenbewijs. Deze nieuwe vorm van het kentekenbewijs heeft een grondige voorbereiding gehad. Voornamelijk de top van het RDW en de BOVAG hebben gewerkt hieraan.

Kentekenregistratie

Uw kenteken registreren kan in vier stappen. Zoals gezegd vervangt de kentekencard de papieren kentekenbewijs, de tenaamstellingscode vervangt het overschrijvingsbewijs. Elke kentekencard heeft ook een uniek documentnummer. Bij iedere handeling die de registratie van een voertuig verandert, wordt dat nummer en de tenaamstellingscode gecontroleerd. Hiermee wordt gegarandeerd dat de meest recente kentekencard wordt gebruikt. Verder staat op uw kentekencard een barcode. Door het scannen van deze barcode worden invoerfouten voorkomen. Degene die beschikt over de tenaamstellingscode kan deze kentekenprocessen starten.