Autokrassen verwijderen

Zelf een auto kras verwijderen
Wilt u zelf een autokras verwijderen, bijvoorbeeld omdat iemand met een sleutel langs de lak lijkt te zijn gegaan, of u op een andere manier te maken heeft gekregen met krassen?

Voordelig een autokras verwijderen
U kunt zelf voordelig en eenvoudig een autokras verwijderen, met behulp van polijstmiddelen. U zorgt er op die manier voor dat u er niet voor langs de garage hoeft. Uiteraard werken de meeste polijstmiddelen op een eenvoudige manier en zorgt u er eenvoudig voor dat de kras niet langer een doorn in het oog zal blijken. U kunt zelf voordelig een autokras uit de lak verwijderen, met behulp van deze speciale stift waar u op een gemakkelijke manier gebruik van kunt maken.

Diepe auto kras verwijderen
Wilt u een diepe autokras verwijderen? Ook dat is geen enkel probleem en u kunt dat gewoon zelf. Hoewel de krassen opgevuld kunnen worden blijf je vaak wel de sporen zien bij de diepere krassen. Voor het oog is de kras vrijwel verdwenen. Het is uiteraard van belang om de lak eerst goed schoon te maken, zodat u daar vervolgens mee aan de slag kunt. U zal deze niet maskeren of verbergen, maar daadwerkelijk verwijderen. U vult de kras daadwerkelijk op, waardoor u daar geen last meer van heeft en uw auto er weer prachtig uit komt te zien. U kunt zelf uw autokras verwijderen, met behulp van poetsmiddelen.

Verzekerd tegen schade?
Bent u verzekerd tegen schade aan uw eigen auto en wilt u een autokras verwijderen? Dan heeft u de mogelijkheid om de schade professioneel te laten herstellen. Houd er echter rekening mee dat u wellicht te maken krijgt met een eigen risico, u uw auto een tijd lang kwijt zal zijn aan de garage en de kans bovendien groot is dat de premie die u voor uw verzekering betaalt omhoog zal gaan. U kunt in plaats daarvan ook gewoon zelf uw autokras verwijderen, zodat u hier weinig kosten voor hoeft te maken en het resultaat toch volledig naar wens zal zijn.

Repareer je eigen schaden
Autoruitschade? Zelf sterretje repareren kan met de DIY Autoruit reparatie kit.
Maak gebruik van de juiste polijstmiddelen, om de autokras te verwijderen en er op een eenvoudige manier voor te zorgen dat uw auto er weer prachtig uit komt te zien. In plaats daarvan kunt u de auto tot 100x wassen en kunt u er zeker van zijn dat de lak op een prachtige manier egaal blijft. Ga zelf uw autokras verwijderen met behulp met de hiervoor beschikbare middelen welke te verkrijgen zijn in doe-het-zelf zaken of een gespecialiseerde autoproducten winkel.

Auto laten spuiten? Het kan perfect voorkomen dat je een bepaalde auto tweedehands hebt gekocht, maar dat deze op een bepaald ogenblik niet meer voldoet aan jouw verwachtingen. In dat geval kan je er als eigenaar van de auto voor kiezen om deze (opnieuw) te laten spuiten. Uiteraard brengt het laten spuiten van de auto bepaalde kosten met zich mee, maar op die manier ziet jouw tweedehandse auto er wel haast meteen terug als nieuw uit! Ben je ook van plan om jouw auto te laten spuiten, maar weet je niet goed wat de mogelijkheden zijn? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten!

De keuze van de kleur
Vooraleer je er voor kiest om een auto te laten spuiten is het natuurlijk erg belangrijk om goed na te denken over de kleur die je graag wil hebben. De keuze van het kleur is uiteraard afgestemd op je persoonlijke voorkeur, maar er is meer. Het is bijvoorbeeld algemeen bekend dat het ene kleur vatbaarder is voor vlekken en andere zaken die het uiterlijk van je auto kunnen beïnvloeden. Bekende voorbeelden zijn wit, maar ook zwart is een kleur dat veel aandacht vereist. Vandaag de dag is het aanbod aan kleuren om je auto in te spuiten echt bijzonder uitgebreid waardoor iedereen eigenlijk net die kleur kan kiezen die hij of zij wenst. Hou er wel rekening mee dat standaard kleuren doorgaans goedkoper kunnen zijn dan wanneer je een kleur wil die speciaal voor jou moet worden gemaakt.

Verschillende kleuren combineren
Steeds meer eigenaars van een auto die hun voertuig opnieuw laten spuiten kiezen er voor om niet zomaar gebruik te maken van één enkele kleur, maar wel van verschillende kleuren. Er wordt in deze situatie dan ook voor gekozen om eerst een bepaalde basislaag aan te brengen. Van zodra deze is opgedroogd kan er dan voor gekozen worden om een extra kleur toe te voegen. Bekende voorbeelden op dit vlak zijn bijvoorbeeld een prent aan de voorzijde van de auto of een mooie streep die van aan de voorzijde tot aan de achterzijde van de auto wordt gespoten. Hoe dan ook, het laten spuiten van je auto kan er steeds voor zorgen dat deze een bijzonder persoonlijke touch zal krijgen en dat is precies waar veel mensen tegenwoordig naar op zoek zijn!

Wilt u een autolak reparatie uitvoeren? Lees de gebruiksaanwijzing zeer aandachtig zodat u de schade niet verergert. U kunt op die manier een krassen uit de autolak verwijderen, zodat u daar in ieder geval geen last meer van zal hebben.

Auto in de schaduw
Zet uw auto in de schaduw, op het moment dat u de autolak reparatie uit gaat voeren. Het is een voordeel wanneer het een zonnige dag is, aangezien de lak dan sneller zal drogen. Zorg er tijdens de autolak reparatie in ieder geval voor dat de auto niet in de zon komt te staan. Zet de auto in een garage, of zorg er op een andere manier voor dat er voldoende schaduw beschikbaar is.
Wanneer je regelmatig met de auto de weg op gaat is de kans op z’n minst bestaande dat je op een zeker ogenblik eens te maken zult krijgen met bepaalde autoschade. Op zich is dat niet zo erg zolang de persoon die zich in de auto bevindt maar geen lichamelijke letsels oploopt, maar toch kan autoschade een aanzienlijk effect hebben op bijvoorbeeld uw financiële situatie. Gelukkig is het zo dat de zogenaamde WA-verzekering in Nederland bij wet verplicht is. Met andere woorden, wanneer je betrokken raakt in een ongeval met bepaalde schade tot gevolg, dan zal de verzekering daar in tussen komen. Autoschade aan het eigen voertuig wordt dan echter weer uitsluitend ingedekt wanneer je over een passende en dus meer uitgebreide autoverzekering beschikt. Wil je graag meer weten over autoschade? Aarzel dan niet langer en kom er alles over te weten in dit artikel!

Autoschade laten herstellen
Wanneer je geen uitgebreide autoverzekering hebt afgesloten zal je dus steeds zelf moeten opdraaien voor het laten herstellen van autoschade. Dat is vervelend, want autoschade kan een behoorlijk stevig prijskaartje met zich meebrengen. Vooraleer de opgelopen schade te laten herstellen is het dan ook van groot belang om eerst even een offerte aan te vragen. Een dergelijke offerte maakt vervolgens duidelijk met welk geldbedrag je rekening zal moeten houden. Let wel, de kostprijs van herstellingswerken kan sterk afhankelijk zijn van de partij die ze uitvoert. Met andere woorden, vooraleer autoschade te herstellen kan het absoluut geen kwaad om niet één, maar wel meerdere offertes aan te vragen.

Wat bij onherstelbare autoschade?
In bepaalde gevallen is de autoschade die is opgelopen echter zo aanzienlijk dat deze niet meer kan worden hersteld. In principe kunnen herstellingswerken nog steeds worden uitgevoerd, alleen zal de kostprijs van de herstelling hoger liggen dan de aankoop van een nieuwe auto en dat is uiteraard de bedoeling niet. Een auto die dergelijke schade heeft opgelopen noemen we een sloopauto. Deze voertuigen kunnen door de autosloperij worden opgehaald en verwerkt worden zodat bijvoorbeeld het metaal kan worden ingezet bij de productie van nieuwe voertuigen. Ook wanneer je auto de stempel van sloopauto krijgt is deze overigens nog een bepaald bedrag waard waardoor je meteen over een (beperkt) startkapitaal beschikt voor de aankoop van een nieuwe auto.

Kras verwijderen in autolak? Heeft u te maken met een flinke kras in de autolak? Dat is ontzettend lelijk, maar u loopt daarnaast het risico dat zich roestschade zal gaan ontwikkelen. Het is daarom verstandig om de kras zo snel mogelijk te laten verwijderen, of dit gewoon zelf te doen!

Kras verwijderen met permanente verbinding

U kunt een kras verwijderen in de autolak, door speciale polijstpasta’s te gebruiken. U zorgt er op die manier voor dat u een permanente verbinding aan kunt brengen, die ervoor zorgt dat de lak weer één geheel zal vormen en deze er weer uit komt te zien zoals u dat van uw auto gewend bent. Het mooie van het verwijderen van de autokras uit de lak is dat uw auto er weer prachtig uit komt te zien, zelfs nadat u deze weer 100x goed gewassen heeft.

UV verharders en zonlicht

U kunt de kras verwijderen in de autolak door deze netjes op te vullen. Vervolgens zijn het de UV verharders in de speciale polijstpasta die ervoor zorgen dat de lak op de juiste manier uit kan harden. Het is daarom verstandig om de kras te gaan verwijderen op het moment dat de zon schijnt. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe lak snel uit kan harden. Hierdoor kunt u zelf een kras verwijderen uit de autolak en komt uw auto er weer mooi gaaf uit te zien.

Zelf uw kras verwijderen

U kunt zelf uw kras verwijderen uit de autolak. Gebruik wel professionele middelen. Mede door professionele tools aan te schaffen is vaak een uitgebreide handleiding aanlevert, op basis waarvan je er precies achterkomt hoe je de kras dient te verwijderen en wat je eraan kunt doen om deze onzichtbaar te maken. Je vult de kras daadwerkelijk op, waardoor deze niet terug zal komen op het moment dat je besluit de auto te gaan wassen. Wat dat betreft kun je een kras verwijderen in de autolak en hoef je daarvoor niet eens naar de garage, waar de kosten doorgaans gemakkelijk oplopen.

Voordelig uw kras verwijderen in de autolak

U kunt voordelig uw kras verwijderen uit de autolak, door zelf gebruik te maken van polijstpasta. Het mooie hiervan is dat u de nieuwe lak niet af kunt wassen, deze niet zal verslijten en u daarnaast geen last zal hebben van vervaging of vervelling. Het is uitstekende lak van hoge kwaliteit, net als de rest van de lak zoals die op uw auto zit. Maak gebruik van de handleiding om zelf na te gaan hoe u gebruik kunt maken van deze middelen. U bent er in ieder geval zeker van dat u een kras uit de autolak kunt verwijderen.
Krasjes wegpoetsen en polijsten kan met poetsmiddelen. Wilt u krasjes wegpoetsen en uw auto polijsten, bijvoorbeeld omdat u de laatste tijd last heeft van wat schade? U kunt dat gewoon zelf, waardoor het niet langer nodig is om daarvoor naar de garage te gaan en gebruik te maken van uw verzekering.

Kras opvullen met een stift

U kunt de krasjes wegpoetsen en deze polijsten door gebruik te maken van speciale ‘cleaner’ die daarvoor beschikbaar is. Dit is een heel licht schuurmiddel, waarmee u de lak als het ware een beetje weghaalt. Het gaat om een dun laagje, waardoor de krasjes niet langer zichtbaar zullen zijn.
Heeft u te maken met een meer diepe kras? Dan kunt u de krasjes niet zomaar wegpoetsen en zal ook het polijsten geen oplossing bieden. Het is in dat geval verstandiger om gebruik te maken van de lak stiften. Op die manier kunt u de meer diepe krassen behandelen en opvullen, zodat deze niet langer zichtbaar zullen zijn.

Behandelen en laten drogen

U kunt uw auto behandelen om een autolak reparatie uit te voeren, op basis van de handige handleiding die we voor u hebben opgesteld. Volg de verschillende stappen en zorg er met lakstift voor dat die lelijke kras in de autolak niet langer te zien is. Werk deze netjes weg en polijst de autolak uiteindelijk om ervoor te zorgen dat het geheel er weer stralend uit komt te zien en u er met veel plezier in kunt rijden.

Verzekering en garage

Wilt u zelf krasjes wegpoetsen en uw auto polijsten, maar twijfelt u aan uw eigen kunnen? Houd er rekening mee dat de garage over het algemeen behoorlijke kosten in rekening zal brengen. U heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van uw autoverzekering, maar ook daar kunnen nadelen aan zitten. Wat dacht u bijvoorbeeld van het verlies van uw no-claimkorting en het eventuele eigen risico? Een krasje wegpoetsen en polijsten is op zich niet moeilijk, waardoor de kans groot is dat u dit ook gewoon zelf kunt doen bij uw eigen auto.

Zelf polijsten

U kunt zelf krasjes wegpoetsen en polijsten door gebruik te maken van een speciale ‘cleaner’, of gebruik te maken. Dit laatste is vooral interessant wanneer de krassen helaas wat dieper zijn en deze niet zomaar verdwijnen door ze weg te poetsen. Met de bepaalde specialistische middelen kunt u de kras daadwerkelijk opvullen met nieuwe lak, zodat de auto er weer strak uit komt te zien. Laat de lak drogen in de zon, zodat de UV verharders ervoor zorgen dat deze op de juiste manier uit zal harden. Vervolgens kunt u de lak polijsten om er weer een glimmend geheel van te maken.